Andalusie

Met Marc, Wim en ondergetekende mochten we een kleine week gast zijn van Jean en Marcinelle in Colahonda dicht bij Marbella, waarvoor dank voor hun gastvrijheid.

25 afbeeldingen

Ronda

Ronda ligt in een bergachtig gebied in centraal Andalusië, zo'n vijftig kilometer landinwaarts van de Costa del Sol. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof uitgesneden, bekend als Tajo de Ronda en is vooral bekend om de fotogenieke brug en de oude stierenarena.

11 afbeeldingen

El Torcal de Antequera

El Torcal is een indrukwekkend natuurpark in Andalucía. Het heeft een unieke kalksteenformatie die 150 miljoen jaar geleden onder de oceaan lag. Het is een buitenaards landschap wegens erosie door water en wind, ook wel een beetje surrealistisch. Het wordt ook wel eens het karstlandschap genoemd.

35 afbeeldingen

Cordoba

Cordoba is vooral de Mezquita, de 9e eeuwse Moorse moskee en later omgebouwd tot een kathedraal. Maar ook de stad zelf is attractief met haar nauwe oude straatjes.

55 afbeeldingen

Caminito del Rey

El Caminito del Rey ("Het Koningspaadje") is een wandelpad dat loopt van Álora in Málaga (Spanje) naar Campillos door de El Chorro-kloof. Het pad is drie kilometer lang, maximaal een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de rivier 'El Chorro' tegen de rotswanden

13 afbeeldingen